Plecarea peste hotare nu e întodeauna o ieşire din situaţie


 
Ţ
ara noastră este atacată de mai multe probleme. Una din ele fiind plecarea peste hotare în masă a populaţiei, de la cei mai tineri până  la cei ce şi-au întemeiat o familie deja, pleacă pentru a-şi îmbunătăţi starea materiala. Dar cel mai mult ma intristeaza faptul ca la aceasta gresita iesire din situatie au apelat si copii lui Dumnezeu si chiar si din  cei ce vin în fiecare duminica  in fata noastra  si ne vorbesc din Cuvintul lui Dumnezeu, ne invata si ne dau sfaturi si povete cum sa traim viata de crestin.
  Chiar acum nu demult sora mea a avut ocazia sa discute cu un tinar crestin despre viata si planurile de viitor.  Din discutie a iesit in evidenta  că atit el cit si multi alti crestini sint preocupati mai mult de starea materiala decit de cea spirituala.  El cinta la chitara, face parte dinr-o formatie si invata la o scoala privata studiind chitara si vrea sa devina un chitarist profesionist. Fiind intrebat  daca motivatia de a invata este condusa de dorinta de a-L sluji mai bine pe Domnul, răspunsul lui a fost  partial pozitiv, dar facindu-i-se un compliment ca va deveni un om renumit in Moldova in domeniul muzicii, el a replicat ca nu are de gind sa activeze in Moldova argumentind aceasta cu faptul ca  nu este profitabil aceasta la noi si cu prima ocazie  are degind sa plece in Statele Unite  ca acolo se poate cistiga bine.  Fiind intrebat daca isi iubeste tara, el a ris si a spus ca are degin sa o paraseasca. In acest articol nu vreau sa scot in evidenta ca este rau sa iti urmezi visul de a avea succese in cariera ci punerea pe primul plan a starii materiale. Scopul lui nu este atit de a deveni chitarist profesionist  cit de a  cistiga cit mai multi bani.  Fiind contrazis cu Scriptura „Cautati mai intii Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui si toate aceste lucruri vi se vor da pedeasupra ”(Matei 6:33), el a replicat  ca nu trebuie sa asteptam sa ne cada din cer ci Dumnezeu ne-a dat intelepciune  cum sa cistigam singuri. Acestea nu sunt vorbele unui recent pocait ci a unui membru de Biserica de citiva ani. Cind a fost contrazis, zicindui ca nu aceasta este scopul lui Dumnezeu pentru un crestin, el ne mai avind cu ce-si argumenta pozitia sa a dat drept exempul pe fostul lor pastor de Biserica care este plecat de citiva ani in Statele Unite. Scopul lui Dumnezeu pentru un copil al Lui este de ai reflecta caracterul Lui. Oare prin dorinta noastra de a ne imbogati mai mult si punerea starii materiale mai presus de  lucrarea lui Dumnezeu, reflectam noi caracterul Lui. Dorinta de a trai mai bine, de a nu duce lipsa de nimic o are fiecare  om  si nu este nimic rau  in aceasta dar nu tebuie sa fie pe primul plan. Daca indata ce L-am primit D-ul Isus in inima noastra am ales si sa-L urmam pe El, prin aceasta alegere toate  celelalte lucruri trec pe planul doi. Oare nu aceasa a vrut sa ne arate Domnul Isus prin exemplele date in Matei 6: 19-34.      Si apoi nu sintem noi mai bogati decit ce mai bogat om din lume prin faptul ca putem sa-L slujim pe unicul Dumnezeu. Daca Dumnezeu ar fi dorit sa plecam in State cu traiu, oare nu ar fi facut sa ne nastem acolo, daca ar fi dorit sa fim bogati material, ar fi facot-o posibi aici la noi. 
 Daca acesti oameni pleaca in State cu gindul de al sluji pe Dumnezeusi si nu cu scopul de a se imbogati, de ce atunci nu ar alege sa plece intr-o tara in care este mai mare lipsa de Cuvintul lui Dumnezeu.
    

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: