Ne declarăm un popor creştin care crede în unicul Dumnezeu

   Omul mileniului trei duce o viaţă dezordonată, liberă, un fel de democraţie după înţelesul lui, în care este permis totul şi unde poţi face ce vrei, facem ce dorim, ce ne place  dar nu ceea ce trebuie. Toate acestea se întâmplă în mijlocul unui popor creştin, iar atunci când biserica spune că nu este bine un lucru sau altul şi că trebuie să nu-l mai practici  atunci ne eschivăm:

·        Nu pot, nu este în puterea mea, este prea greu

·         Este prea devreme sau prea târziu

Sau ne îndeamnă să facem un lucru bun, depildă să ajutăm pe cineva ce se află în nevoie, pe cineva bolnav, neputincios sau pe un bătrân care toată viaţa a muncit din greu iar acum fiind cu vârsta înaintată nu-şi mai poate purta de grijă singură şi are nevoie de ajutor, atunci noi răspundem:

  • Nu am timp
  • Nu am bani, atunci când voi avea deajuns voi ajuta şi pe alţii (se subânţelege niciodată)
  • Singur nu am ce mânca

     Pe când pentru un pachet de ţigări, o sticlă de vodkă şi în cazul copiilor gumele de mestecat şi chipsurile care sunt dăunătoare sănătăţii omului, găsim totdeauna cu uşurinţă bani, şi nu ne ruşinăm să împrumutăm în cazul când nu avem destui bani. Iar timpul, timpul  este folosit pe lucruri de nimic care ne afectează negativ viaţa cum ar fi ore în şir petrecute la televizor, privind nişte seriale ieftine care reclamează o viaţă  în culori roz unde totul se poate şi totul poţi avea, folosindu-ţi forţa fizică desigur; sau jocurile la calculator, defapt calculatorul în  general folosit nu după destinaţie, jocuri de noroc şi multe alte ocupaţii care nu fac altceva decât să  peardă timpul care ar fi putut fi folosit la ceva bun şi care ar fi redat vieţii noastre un sens care să dovedească că nu am trăit în zadar pe pământ.  

     În ziua de azi oamenii sunt tot mai egoişti, invidioşi şi în totalitate lipsiţi de dragoste, chiar şi de o dragoste  firească pe care Dumnezeu a pus-o în fiecare inimă şi fiecare om se naşte cu această dragoste care are loc între  părinţi-copii,  copii – părinţi,  fraţi – surori, dar care cu părere de rău  astăzi ea lipseşte în multe inimi astfel  ajung până şi la judecată copii – părinţi unul împotriva celuilalt, ce să mai vorbim despre un om străin. Şi toate aceste evenimente sunt descrise şi prezise  în biblie cu  sute de ani în urmă:,”Fiindcă n-au căutat  să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dunmezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă  lucruri neângăduite. Astfel au ajuns plini de ori ce fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lacomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de porniri răutăcioase; sânt şoptitori, bârfitori, urâtori de Dumnezeu, obraznici, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi, fără pricepere, călcători de cuvânt, fără dragoste firească, neânduplecaţi, fără milă. Şi, măcar că ştiu hotărârea lui  Dumnezeu, că cei ce fac  asemenea lucruri, sânt vrednici de moarte, totuşi, ei nu numai că le fac, dar şi găsesc de buni pe cei ce le fac ” (Romani 1:28-32)  Am ajuns la un nivel ridicat al tehnologiilor ce priveşte transportul, avem maşini din cele mai moderne, viteză mare. Putem călători pe distanţe enorme în timp record unde dorim, când dorim, în orice punct al lumii şi  s-ar părea ca putem comunica  mai mult, posibilităţi de a comunica cu diferite naţionalităţi. Dar nici pe departe nu este aşa, inimile noastre se închid, nu primim pe nimeni în sufletul nostru, vorbim cu răceală şi indiferenţă fără nici un pic de dragoste. Gheţarii se dezgheaţă datorită climei care se încălzeşte iar inimile noastre se transformă într-o bucată de ghiaţă şi ochii noştrii demult nu mai privesc în jur  totul limitând-u-se la cuvintele”eu,” ”mie”,

”al meu ”, ”pentru mine”.

    Toţi din jur sunt răutăcioşi, posomorâţi, înăcriţi, şi totodată dorim ca cei din jur să fie mai buni cu noi, dar nu vrem să fim noi aceia nu vrem să arătăm noi exemplul. Arată ezemplu tu  şi atunci vor lua ezemplul tău şi ceilalţi rând pe rând, spune un mulţumesc, dăruieşte un zâmbet, spune un bună ziua sau o zi binecuvântată în continuare şi vei  simţi ceia ce probabil nu ai simţit niciodata, vei simţi o bucurie, o uşurare, o dorinţă de viaţă şi toate greutăţile din viaţă ţi se vor părea un fleac şi pe lângă toate acestea vei uşura şi viaţa celor din jur. Dar pentru a avea puterea de a face  asemenea fapte trebiue să nu calci pe urmele celor descrişi în cartea Romani 1:21,28 ci din contra să-L păstrăm pe Dumnezeu  în conştiinţa noastră  în loc să ne dedăm la gânduri de şarte  şi să nu lăsăm să ni se întunice inima. Iar dacă nu-L cunoaştem să-L căutăm căci Dumnezeu a promis că se va lăsa  găsit  de orişicine îl caută din toată inima Ieremia 29:13-14 „ Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima. Mă voi lăsa  să fiu găsit de voi, zice Domnul.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: