Nerabdarea strica treaba

Fluturele
Un baietel a gasit coconul unui fluture. L-a luat cu el si zilnic îl privea, poate, poate va surprinde momentul în care fluturasul va iesi la lumina zilei.
si iata ca ziua mult asteptata si-a facut aparitia. A stat baiatul nostru ore în sir pentru a privi cum fluturele încerca sa iasa printr-o gaura extrem de mica.
Dupa o vreme însa, fluturele nu a mai progresat deloc. Se pare ca a facut tot ce i-a stat în putinta pentru a iesi, dar nu a fost de ajuns. Baiatului i s-a facut mila si s-a decis sa îi vina în ajutor. A luat o foarfeca si a taiat partea care a mai ramas din cocon. Astfel fluturele a reusit sa iasa cu usurinta.
Dar corpul lui era umflat, iar aripile îi erau mici si scorojite. Baiatul a continuat sa priveasca nou nascutul fluturas asteptand ca în orice moment sa îsi ia zborul. Din pacate acest lucru nu s-a mai întamplat. Fluturele a fost nevoit sa îsi petreaca restul zilelor tarandu-se de ici colo, cu un corp umflat si aripi scorojite. Niciodata nu a fost în stare sa zboare.
Baiatul, în bunatatea si mila lui, nu a înteles ca acel chin de a trece prin gaurica mica a coconului îi era vital fluturelui. Era modalitatea prin care fluidul din corp era fortat sa ajunga în aripi pentru ca acestea sa fie pregatite pentru zbor imediat ce va reusi sa se elibereze din cocon.

La fel ca acest baiat de multe ori si noi dorim sa grabim lucrurile pentru a scapa de suferinte, greutati pentru a ajunge la acele clipe placute, dar ne este greu sa intelegem ca fiecare greutate care are loc in viata noastra are un rol important. Asemeni fluturelui, si noi trebuie de multe ori sa ne zbatem în viata pentru a ne castiga libertatea si a ne putea lua zborul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: