Cum să treci prin biruitor prin viaţă

„Preţuirea vieţii nu o face traiul bun, nici ştiinţa omenească, ci valoarea pe care omul şi-o dă sieşi, lumii şi existenţei.” M.Eliade

 

Ce este viaţa ? De ce ne este dată ? Cum să o trăim în aşa fel în cât când vom ajunge la batrâneţe să putem spune „Da cu adevărat a făcut să trăiesc, şi nu regret nimic din ce a avut loc în viaţa mea” şi dacă ai avea posibilitate să schimb ceva să nu găseşti nimic de care să regreti.

 

„Viaţa întreagă este o luptă, nici un pas înainte nu se face  fără greutate. Adevărata plăcere a vieţii este biruirea greutăţilor.” A. Schopenhauer

 

Mulţi însă nu găsesc nici o plăcere  în viaţă având numai dezamăgiri şi regrete. Ajung până acolo că vor să-şi pună capăt vieţii, dar oare pentru acest sfîrşit groaznic a fost adus pe lume de mama sa sau pentru dezamăgiri şi regrete suntem supuşi exixtenţei ?  Cu siguranţă că nu.

v    Viaţa este ceva foarte valoros  ce am primit în dar de la Tatăl ceresc. Deci

este un dar. Ceva ce începe cu mult mai înainte de a fi fost zămislit în burta mamei tale şi continuă mult mai departe de cei 75 – 95  ani  ce îţi sunt daţi să trăieşti aici pe pământ.

v    Viaţa este frumoasă şi plină de surprize plăcute dacă ştii să o trăieşti la

maximum şi cu înţelepciune. Desigur în viaţă întâlnim multe greutăţi greu de trecut  dar anume în aceste greutăţi se conţine esenţa vieţii şi poate pare absurd dar anume în greutăţi se ascunde bucuria de a trăi. Mă ve-ţi întreba cum în greutăţi poţi să fii fericit, şi atunci v-aş răspunde cum fără a avea greutăţi ai putea să distingi nefericirea de fericire.

v    Viaţa este ceva ce trebuie parcurs cu grijă şi rabdare dar în acelaşi timp cu

bucurie, cu zâmbet şi cu speranţă că în orice problemă  vom găsi cheia cu care putem să o descuiem ca pe o uşă şi să o lăsăm în urmă, pregătindu-ne să o înfruntăm pe cea ce ne stă în faţă. Să o întâlnim ca pe cineva cunoscut care ne va aduce o veste bună. Căci cu toate că este o problemă şi de care gen nu ar fi, dacă o parcurgem cu credinţă şi înţelepciune ea ne va creşte în ce priveşte credinţa, statornicia şi suguranţa, ne va face mai puternici („Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-şi facă desгvârşit lucrarea, ca să fiţi desăvârşiţi, întregi, şi să nu duceţi lipsă de nimic Iacov1:2-4), şi vestea bună este bucuria de la sfârşit, atunci când o biruim, ne bucurăm  că am reuşit să o înfruntăm şi suntem mândrii de noi. Plus la toate ne va spune adio deoarece  am biruit-o  şi altă dată ea nu se va mai  ivi deoarece ea ştie că suntem  puternici asupra ei. Dar dacă vom fugi de ea, ea nu se va lăsa şi ne va urmări mereu, o vom întâlni pretutindeni.

Deci sfatul meu este să biruim problemele, să nu ne lăsam învinşi ci să le biruim noi pe ele. Căci ele – încercările:

ØNe creşte;

ØÎncearcă credinţa;

ØLucrează răbdarea;

ØNe face desăvârşiţi;Întregi;

ØVor pleca definitiv din viaţa dumneavoastră;

ØVă vor aduce satisfacţie de a fi biruitor;

ØVă vor încuraja pentru următoarea încercare;

Încercarile ne sunt date ca să ne schimbăm spre bine, să ne maturizăm, să fim mai buni, mai desăvârşiţi. Cineva spunea – „Dumnezeu ne iubeşte aşa cum suntem, dar într-atît de mult ne iubeşte în cât nu ne permite să rămânem aşa cum sîntem”

Pentru a birui o încercare este nevoie de multă înţelepciune, dar adevărata înţelepciune se află la Dumnezeu (Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată. Dar s-o ceară cu credinţă, fără să se îndoiasă deloc: pentru că cine se îndoieşte, seamănă cu valul mării, tulburat şi împins de vânt încoace şi încolo. Iacov 1:5-6). De la noi se cere doar să o cerem de la Dumnezeu, dar cu credinţă şi El ne va da tuturor cu mână largă indiferent cine suntem – sărac sau bogat.

Viaţa este uşor de trăit când eşti dispus să primeşti tot ce poate să-ţi dăruiască ea, (şi bine şi rău) ceea ce trebuie să faci este să înaintezi cu fruntea în sus prin furtună, ploaie, arşiţă, frig şi în orice altceva – să nu te laşi învins dând mîinile jos. Şi vei birui cu siguranţă dacă îl vei avea ca îndrumător pe Domnul Isus.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: