A cui atitudine este mai importantă

Penrtu majoritatea oamenilor este foarte important ce gândesc alţii despre ei, pun preţ pe personalitate şi auroritatea lor, se străduie din răsputeri să pară cât mai înalt în post, cât mai văzut, mai bogat, cât mai frumos, mai talentat în faţa oamenilor. Şi deasemenea vaza, frumuseţea, bogăţia, talentele sunt apreciate şi valorificate  tot de oameni şi pentru cel apreciat are valoare această apreciere.

Dar oare cine sunt oamenii ca să hotărască că cutare sau cutare este talentat iar celălalt nu, cutare merită totul – celălalt nimic, doar suntem oameni ca toţi oamenii. Unu mai frumos, altul mai urât, altul mai talentat, altul mai puţin dar nu aceasta este valoarea unui om ci sufletul lui. Căci toţi suntem creaţi de Dumnezeu  şi trupurile noastre sunt doar o bucată de lut care cândva tot în lut se va preface. Dar sufletul este suflarea lui Dumnezeu care a suflat-o  însă-şi Dumnezeu în noi şi datorită cărei trăim. De suflet trebuie să ne îngrijim căci doar el are o mare valoare din tot ce alcătuieşte omul.

Lui Dumnezeu nu-i pasă de ceea ce spun alţii despre tine, El are cu totul altă atitudine faţă de tine, şi te asigur că El te iubeşte mult, chiar şi atunci când îi eşti neascultător şi când te îndepărtezi de El căutând să placi mai mult oamenilor decât Tatălui ceresc, la care eşti apreciat totdeauna la adevărata ta valoare.

Nu e important ce cred oamenii despre  tine ci ceea ce crede Dumnezeu, iar Dumnezeu te  consideră deosebit indiferent de ceea ce poţi sau nu poţi să faci, indiferet de înfăţişarea ta, eşti deosebit pentru Dumnezeu deoarece eşti al Lui şi îi eşti foarte preţios. El a arătat acest lucru de nenumărate ori pe parcursul vieţii pe care deja ai trăit-o dar fiind preocupat de lucruri mai puţin importante nu le-ai dat nici o importanţă, dar oare jertfirea unicului Său fiu este o demonstrare atât de mică în cât să nu-ţi atragă atenţie. Isus Hristos , fiul  lui Dumnezeu a murit pe cruce ca tu şi eu să avem viaţă, oare acest eveniment nu merită atenţia mea şi a ta.  Şi Isus a murit acolo pe cruce nu numai pentru cei bogaţi ori numai pentru oameni de vază, talentaţi ci a murit pentru fiecare dintre noi, pentru ca sufletele noastre să fie salvate, petru ca să ne scape de focul veşnic.

Multora le este greu să  nu se gândească la ceea ce vor spune oamenii, mai ales dacă vor crede în Dumnezeu, îl vor primi în inima lor pe Isus şi vor căuta să împlinească voia Lui. Dar dacă vom pune mai presus ceea ce crede Dumnezeu despre noi, atunci n-o să ne  mai afecteze nimic din ceea ce cred alţii despre noi, doar noi decidem ce să primim în inima noastră. Deci să-L primim pe Isus în inima noastră ca Domn şi mîntuitor alegând să ascultăm în continuare de El.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: