Regina Spaniei a sarbatorit 70 de ani in plin scandal cu minoritatile gay

Regina Sofia a Spaniei a sarbatorit duminica, alaturi de familie, implinirea a 70 de ani, in plin scandal mediatic declansat de afirmatiile controversate la adresa homosexualilor.

Polemica este continuata atat de presa din Spania cat si de politicieni, informeaza AFP.

Regina Spaniei a stranit o serie de controverse, cu privire la homsexuali, dupa ce i-au fost publicate in cartea „Regina, de foarte aproape”, anumite pareri fata de aceasta minoritate sexuala.

Regina s-a declarat „dezamagita” de controversele aparute la adresa criticilor sale cu privire la casatoria intre persoane de acelasi sex.

Alteta regala a spus ca homosexualii pot „sa traiasca impreuna sau sa se considere casatoriti”, dar a adaugat ca nu ar fi oportun „sa numeasca aceasta casatorie, pentru ca nu este”, potrivit cartii scrise de o jurnalista spaniola, Pilar Urbano, publicata in aceasta saptamana.

Regina Spaniei, potrivit cartii, si-a manifestat si opozitia fata de avort si fata de o posibila legalizare a eutanasiei, spunand totusi ca se bucura ca o persoana de culoare, candidatul democrat, ar putea ajunge presedintele Statelor Unite.

Casa Regala, pusa intr-o situatie delicata, a dat publicitatii un comunicat in care se precizeaza ca regina regreta „lipsa de exactitate” a declaratiilor care i-au fost atribuite si isi reafirma „profundul respect pentru toate persoanele, apropierea sa de cei care sufera, care sunt urmariti sau sunt persecutati”.

Comunitatea gay din Barcelona a cerut retragerea cartii, considerand insuficienta precizarea facuta de Casa Regala cu privire la afirmatiile suveranei despre homosexuali.

       http://www.ziare.com/Regina_Spaniei_a_sarbatorit_70_de_ani_in_plin_scandal_cu_minoritatile_gay-460670.html

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: