Ce este paştele?

 

 

 

 

 

 

 

 

         Ce înseamnă pentru oameni Paştele

 

  • Întâlnirea cu rudele
  • Iepuraşi şi ouă roşii
  • Chefuri şi beţii
  • A merge la biserică

 

Paştele nostru este Hristos

1 Corinteni 5:7 Măturaţi aluatul cel vechi, ca să fiţi o plămădeală nouă, cum şi sunteţi, fără aluat; căci Hristos, Paştele noastre, a fost jertfit.

 

Când pretinzi că ai  sărbătorit Paştele şi nu ţi-ai adus aminte de Isus Hristos atunci nu ai dreptul să spui că ai sărbătorit Paştele.

Posibil ca unii oameni sa aibă un alt Paşte, dar pentru a înţelege adevărata semnificaţie a Paştelui de la început. Pentru aceasta este necesar să înţelegem ce simboliza Paştele în Vechiul Testament.

 

Vorbiţi întregii adunări a lui Israel, şi spuneţi-i: ,În ziua a zecea a acestei luni, fiecare om să ia un miel de fiecare familie, un miel de fiecare casă.

Dacă sunt prea puţini în casă pentru un miel, să-l ia cu vecinul lui cel mai de aproape, după numărul sufletelor; să faceţi socoteala cât poate mânca fiecare din mielul acesta.

Să fie un miel fără cusur, de parte bărbătească, de un an; veţi putea să luaţi un miel sau un ied.

Să-l păstraţi până în ziua a patrusprezecea a lunii acesteia; şi toată adunarea lui Israel să-l junghie seara.

Să ia din sângele lui, şi să ungă amândoi stâlpii uşii şi pragul de sus al caselor unde îl vor mânca.

Carnea s-o mănânce chiar în noaptea aceea, friptă la foc; şi anume s-o mănânce cu azimi şi cu verdeţuri amare.

Să nu-l mâncaţi crud sau fiert în apă; ci să fie fript la foc: atât capul, cât şi picioarele şi măruntaiele.

Să nu lăsaţi nimic din el până a doua zi dimineaţa; şi, dacă va rămâne ceva din el pe a doua zi dimineaţa, să-l ardeţi în foc.

Când îl veţi mânca, să aveţi mijlocul încins, încălţămintele în picioare, şi toiagul în mână; şi să-l mâncaţi în grabă; căci sunt Paştele Domnului.

În noaptea aceea, Eu voi trece prin ţara Egiptului, şi voi lovi pe toţi întâii-născuţi din ţara Egiptului, de la oameni până la dobitoace; şi voi face judecată împotriva tuturor zeilor Egiptului; Eu, Domnul.

Sângele vă va sluji ca semn pe casele unde veţi fi. Eu voi vedea sângele, şi voi trece pe lângă voi, aşa că nu vă va nimici nici o urgie, atunci când voi lovi ţara Egiptului.

Şi pomenirea acestei zile s-o păstraţi, şi s-o prăznuiţi printr-o sărbătoare în cinstea Domnului; s-o prăznuiţi ca o lege veşnică pentru urmaşii voştri.                                        Exodul 12:3-14

 

Acest ritual era pentru ca poporul Israle să rămână în viaţă atunci când va trece Duhul Domnului pe lîngă casele lor, şi în caz că nu erau însemnaţi uşorii uşii cu sângele mielului jungheat erau şi ei omorâţi. 

            Sângele de pe uşorii uşii era salvarea pentru ei ca să nu fie omorâţi.

Acum salvarea noastră  este Isus Hristos, prin sângele lui noi putem fi salvaţi de la moartea veşnică,  astfel dacă primim jertfa Domnului Isus pentru păcatele noastre , ne cerem iertare şi-L rugăm să fie Domnul şi Mîntuitorul nostru, la fel ca poporul Israel ungem uşurii uşii cu sânge, doar că unica diferenţă este  că noi ne ungem uşorii uşii inimii noastre cu sînge nu de miel ci cu sîngele fiului lui Dumnezeu.

 

Adevărata valoare a Pştelui se vede în jertfa Domnului Isus

 

          Dumnezeu a declarat în Sfintele Scripturi că păcatele se vor plăti doar prin moarte , dar noi sântem creaţia lui suntem copii lui, Lui ia fost milă de noi văzândune cum ne chinuim zi de  zi  în consecinţele păcatului pe care îl facem şi  a hotărât să-şi dea fiul , unicul fiu la moarte pentru noi pentru ca prin el să fim eliberaţi de robia păcatului.

 

Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul harului lui Dumnezeu este viaţa  veşnică în Hristos Isus, Domnul nostru.

                                                    Romani 6:23

 

         Căci, pe când eram noi încă fără putere, Hristos, la vremea cuvenită a murit pentru cei nelegiuiţi.

Pentru un om neprihănit cu greu ar muri cineva; dar pentru binefăcătorul lui, poate că s-ar găsi cineva să moară.

Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi. paste_23Romani 5:6-8

 

De pretutindeni Paştele a fost o amintire a ceea ce a făcut Isus Hristos pentru noi acum circa 1970 de ani în urmă. Şi anume şi-a dat viaţa pentru mine şi tine, pentru întreaga omenire. A fost răstignit pe o cruce între tâlhari, care defapt era locul meu şi al tău, El nu a meritat să fie răstignit, a fost  declarat nevinuvat de mai marii Romeii şi nu doar, dar totuşi a luat crucea şi a dus-o în locul nostru. Dar mai mult EL a şi înviat.

De aceea în această sărbătoare de înviere a Domnului Isus, îndreaptă-ţi privirile spre El şi mulţumeştei pentru tot ce a făcut în deosebi pentru tine, şi cred că merită să să sărbătoreşti acest eveniment cu cinste şi onoare în amintirea a ceea ce a facut Isus pentru noi.

Deasemenea sărbătoreşte într-un mod plăcut sărbătoritului, Isus e sărbătoritul şi în cinstea Lui este dată această sărbătoare, deci în centru atenţiei tuturor trebuie să fie El nu carnea de miel şi nici ouăle roşii care sunt doar simboluri.

 Vă doresc la toţi Paşte Fericit, şi Domnul să vă binecuvânteze pe toţi!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: