Mâinile noastre vorbesc despre noi

Mâinile noastre vorbesc foarte mult despre noi, cu voia sau fără voia noastră adevărata faţă a noastră  iese la suprafaţă şi toate doar prin rezultatul mâinilor noastre. Este  o zicală în popor care spune că „ochii sunt oglinda sufletului” sunt deacord cu ceasta doar că aş mai adăuga că ca dovadă a ceea ce arată ochii este ceea ce fac mâinile.

În acest articol aş vrea să atrag atenţia supra calităţilor pe care trebuie să le aibă un om creştin şi după cum ştim că în R.Moldova în urma recensământului, 95% din populaţie s-au declarat creştini atunci se aplică fiecărui cetăţean al RM.

Mâini de milă- îndurare

„Un om se cobora din Ierusalim la Ierihon. A căzut între nişte tâlhari, care l-au dezbrăcat, l-au jefuit de tot, l-au bătut zdravăn, au plecat, şi l-au lăsat aproape mort.

Din întâmplare, se cobora pe acelaşi drum un preot; şi, când a văzut pe omul acesta, a trecut înainte pe alături.

Un Levit trecea şi el prin locul acela; şi când l-a văzut, a trecut înainte pe alături.

Dar un Samaritean, care era în călătorie, a venit în locul unde era el, şi când l-a văzut, i s-a făcut milă de el.

S-a apropiat de i-a legat rănile, şi a turnat peste ele untdelemn şi vin; apoi l-a pus pe dobitocul lui, l-a dus la un han, şi a îngrijit de el.

A doua zi, când a pornit la drum, a scos doi lei, i-a dat hangiului, şi i-a zis: „Ai grijă de el, şi orice vei mai cheltui, îţi voi da înapoi la întoarcere.”        Luca 10:30-35 

            Cu aceste mâini a legat samariteanul rănile celui bătut , le-a uns cu undelemn, la urcat pe animalul sau, a plătit hangiului ca să aibă grijă până la întoarcerea lui.

Mâini de ospitalitate

Singuri ştiţi că mâinile acestea au lucrat pentru trebuinţele mele şi ale celor ce erau cu mine.”

Faptele apostolilor 20:34 

Fiţi primitori de oaspeţi între voi, fără cârtire.

1 Petru 4:9

Orce vom face să facem fără cârtire, inclusiv şi primirea de oaspeţi.

Mâini de productivitate 

 “Cine poate găsi o femeie cinstită? Ea este mai de preţ decât mărgăritarele. Inima bărbatului se încrede în ea, şi nu duce lipsă de venituri. Ea îi face bine, şi nu rău, în toate zilele vieţii sale. Ea face rost de lână şi de in, şi lucrează cu mâini harnice. Ea este ca o corabie de negoţ; de departe îşi aduce pâinea. Ea se scoală când este încă noapte, şi dă hrană casei sale, şi împarte lucrul de peste zi slujnicelor sale. Se gândeşte la un ogor, şi-l cumpără; din rodul muncii ei sădeşte o vie. – Ea îşi încinge mijlocul cu putere, şi îşi oţeleşte braţele. Vede că munca îi merge bine, lumina ei nu se stinge noaptea. Ea pune mâna pe furcă, şi degetele ei ţin fusul. Ea îşi întinde mâna către cel nenorocit, îşi întinde braţul către cel lipsit. Nu se teme de zăpadă pentru casa ei, căci toată casa ei este îmbrăcată cu cărămiziu. Ea îşi face învelitori, are haine de in subţire şi purpură. Bărbatul ei este bine văzut la porţi, când stă cu bătrânii ţării. Ea face cămăşi, şi le vinde, şi dă cingători negustorului. Ea este îmbrăcată cu tărie şi slavă, şi râde de ziua de mâine. ”                                   Proverbele 31:10-25

Femeia reprezentată în aceast pasaj lecrează cu mâini harnice, se îngrijeşte de toate din timp şi nu amână nimic pe altă dată cum au majoritatea obiceiul.

“Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta!

Eclesiastul 9:10

          Îmi place foarte mult acest pasaj, ce bine arfi la noi în ţară dacă toţi oamenii şi-ar face lucrul său cu toată puterea nu doar de mântuială.

Mâini de rugăciune

        O altă calitate a unui creştin este deprinderea de a se ruga lui Dumnezeu în orice stare s-ar afla, de bucurie sau jale. Să luăm exemplul personajului de mai jos.

“Când a aflat Daniel că s-a iscălit porunca, a intrat în casa lui, unde ferestrele odăii de sus erau deschise înspre Ierusalim, şi de trei ori pe zi îngenunchea, se ruga şi lăuda pe Dumnezeul lui, cum făcea şi mai înainte.”                           Daniel 6:10

Daniel în orice stare s-ar fi aflat se ruga, chiar şi atunci când îmăratul a dat poruncă să fie omorâţi toţi cei ce se vor închina altcuiva înfară de el, Daniel se ruga încontinuare, fără a-şi schimbaobiceiul de a se ruga Unicului Dumnezeu. Acum în aceste clipe grele pentru fiecare să îngenunchem şi să ne rugăm lui Dumnezeu pentru ţară, dar atunci când va fi mai bine deasemenea să ne rugăm şi să-I mulţumim.

Mâini de putere

Şi le-am istorisit cum mâna cea bună a Dumnezeului meu fusese peste mine, şi ce cuvinte îmi spusese împăratul. Ei au zis: „Să ne sculăm, şi să zidim!” Şi s-au întărit în această hotărâre bună. „                                                 Neemia 2:18

 

Pe când ţara lui Israel era dărâmată şi nimeni nu îndrăznea să o zidească,Neemia a îndrăznit să ceară voie împăratului să miargă să zidească cetatea şi a mai cerut şi ajutor şi toatea cestea le-a izbutit doar cu ajutorul Domnului.

Nu putem avea putere în mâini dacă nu venim la Dumnezeu după puterea mâinii Lui şi aceasta e posibil doar prin rugăciune. 

Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri, şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea. Tatăl Meu, care Mi le-a dat, este mai mare decât toţi; şi nimeni nu le poate smulge din mâna Tatălui Meu. „                                           Ioan 10:27-29

       Suntem în mâinile lui Dumnezeu şi nimeni nu ne poate smulje din mâinile lui.

Măini de dragoste

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. „                                    Ioan 3:16

 

 Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii.”                                   Ioan 13:34-35

Dumnezeu a avut mâini pline de dragoste pentru toată lumea. La o asemenea dragoste ne îndeamnă şi pe noi. 

Mâini curate

       Este foarte imortant să ne curăţim mâinile şi inima noastră altfel nicidecum nu vom putea avea celelalte calităţi descrise mai sus.

“Apropiaţi-vă de Dumnezeu, şi El Se va apropia de voi. Curăţiţi-vă mâinile, păcătoşilor; curăţiţi-vă inima, oameni cu inima împărţită!”                                        Iacov 4:8 

“Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire. “

1 Ioan 1:9

       cu mâinile noastre putem avea un impact asupra altora şi doar noi alegem de care impact

 Ce fel de mâini ai tu ?

Când cei din jurul tău vor vedea rodul mânilor tale, o să vadă ceva pozitiv  sau negative ?

 De ce dau dovadă mâinile tale ,de un om creştin sau poate nu?

Dacă încă nu te-ai împăcat cu Dumnezeu atunci să ştii că acum e timpul potrivit, nu amâna. Cereţi iertare de la Dumnezeu şi primeştei jertva pe care a adus-o pe cruce în locul tău, pimeştel ca Domn şi Salvator. Deasemenea roagăl ca să te ajute să ai asenenea calităţi ca cele descrise mai sus.

Reclame

3 răspunsuri to “Mâinile noastre vorbesc despre noi”

  1. Maricica Says:

    Mi-a placut foarte mult.
    Mai scrie ti se primeste

  2. Debby Ursu Says:

    Ar fi cinstit sa treceti si sursa originala a articolului: Julia Bettencourt, Creative Ladies Ministry. Titlul original: Talking Hands.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: