Copii din Moldova au călătorit în Haiti

 

Pe parcursul acestei luni în fiecare sâmbătă copii  care fregventează clubul pentru copii „Speranţa” din or. Hânceşti au avut posibilitatea să călătorească imaginar în Haity. Au zburat întra-colo cu un avion inprovizat, între timp privind poze cu copiii din Haity, familiarizân-du-se cu traiul de acolo.

            Au aflat multe informaţii noi despre această ţară precum: că  Haity este o ţară puţin mai mare decât R. Moldova 27.750 km², are ca  Capitala orăşelul Port-au-prince, relieful este formata in mare parte de munti si văi iar cel mai inalt varf fiind Chaine de la Selle 2,680 m înălţime. Oceanul Atlantic si Marea Caraibelor ofera statului Haiti 1,771 km de coasta. Clima este tropicala.

Populaţia : 8.706.497; Rata  educatii 52,9% – Persoane care stiu sa scrie si sa citeasca (mai mari de 15 ani); grupuri entice Negri 95%, Mulatri si albi 5%

limba Franceza (oficiala), Creola (oficiala) ;

Transport : avion, vapor Moneda: Gourde

Produse agricultura : cafea, mango, trestii de zahar, orez, porumb, lemn.

Copii au mai cântat cântece şi au participat la jocuri distractive.

 Deasemenea copiii au fost în vizită la o fetiţă de seama lor pe nume Ti-fam care este din Haity, astfel au aflat cum ţara lor a devenit o ţară creştină, religia fiind constituită din Romano-catolici 80%, Protestanti 16%, Altele 3%, Fara 1%. Ti-fam a avut o experienţă nu prea plăcută în acea perioadă de tranziţie, tatăl ei fiind medic vrăjitor, luptător contra duhurilor ceea ce a influenţat-o foarte mult pe Ti-fam. Lui Ti-fam ia fost foarte greu să înţeleagă că amuletele confecţionate de tatăl ei din usturoi nu o pot proteja, deoarece sunt doar nişte lucruri fără putere şi au doar o destinaţie aceea de consum în mâncare. Dar până la urmă a înţeles că doar un singur Dumnezeu există, şi acela este Dumnezeul viu plin de dragoste şi răbdare pentru toţi şi că doar alături de El se poate simţi în siguranţă.

La sfârşit copii au hotărât să se ţină cât mai departe de vrăjitori şi vrăjitorii. Deasemenea au hotărât să se închine adevăratului Dumnezeu care este sprijinul şi ajutorul copiilor ascultători. I-au mulţumit lui Dumnezeu pentru jertfa care a făcut-o El pentru ei, pentru fiul său jertfit pe cruce pentru păcatele lor şi că datorită primirii jertfei Lui pot avea viaţă veşnică.

 

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.

Ioan 3:16

Copii şi-au făcut alegerea lor şi sunt bucuroşi că au ca apărător pe cel mai puternic din cei mai puternici, pe Dumnezeul adevărat. Dar tu? când vei lua această hotărâre? Nu uita Dumnezeu te iubeşte şi pe tine şi te aşteaptă plin de dragoste şi îndurare, vino la El cât încă nu e prea târziu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: