Visează cu ochii deschişi

Fiecare din noi are un vis (o dorinţă) mare,  sau poate altele mici mai multe, care aşteaptăm să ne fie împlinite sau ne stăruim singuri să le aducem la împlinire. Unii visează la o maşină, la un apartament mobilat şi amenajat cu gust sau poate de a câştiga o sumă frumuşică la loto. Cunosc persoane care nu pot avea copii şi visează să aibă, alţii nu au sănătate şi visează să fie sănătoşi. Dar  oare care sunt visele la care merită de visat şi pentru împlinirea cărora merită de luptat o viaţă? În acest articol voi încerca să dau răspuns la această întrebare.

Un vis este ceea ce poate fi împlinit doar de Dumnezeu

            Un vis nu constă doar în acele dorinţe care pot fi îmlinite de un om ci şi acelea care pot fi împlinite doar de Dumnezeu. Cineva spunea „Spunemi visul tău cel mai mare şi îţi voi spune cât de mare este Dumnezeu în viaţa ta ”. Prin urmare noi suntem acei care alegem la ce să visăm şi ce scopuri tindem  să atingem, noi suntem acei care îl limităm pe Dumnezeu sau îi dăm posibilitatea să-şi arate atotputernicia Sa, Cel care poate face imposibilul în viaţa fiecăruia.

De exeplu: Avram şi Sara, acei care nu au putut avea copii din cauză că Sara era stearpă, dar Dumnezeu le-a promis urmaşi ca stelele cerului şi ca nisipul pământului. Şi Dumnezeu Şi-a ţinut făgăduinţa şi le-a dăruit un copilaş la bătrâneţe, la cei 100 ani pe care îi avea Avraam şi respectiv 90 ani Sara, ceea ce omeneşte este imposibil, mai ales pentru o femeie stearpă, dar totuşi a fost real şi nimic mai uşor pentru Dumnezeu.

Deasemenea mai cunosc cazuri similare ale familiilor în care se aştepta o minune şi Dumnezeu a dat-o, deoarece i-a fost cerută în rugăciune  cu credinţă.

Dumnezeu lucrează unical (mană din cer, despicarea mării roşii etc. (Cartea Geneza, Sfintele Scripturi)), El poate să-ţi împlinească visul într-un mod în care nici nu te-ai aştepta, se cere de la tine doar credinţă şi rugă către El.

            Isus a spus ucenicilor Săi următoarele:

         „Rămâneţi în Mine şi Eu voi rămâne în voi. După cum mlădiţa nu poate să aducă roadă de la sine, dacă nu rămâne în viţă, tot aşa nici voi nu puteţi, dacă nu rămâneţi în Mine.

         Eu sunt viţa, voi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu, aduce multă roadă; căci despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic. „  Ioan15:4-5 

Crede în împlinirea visului sau scopului propus

De multe ori dorim ceva şi chiar şi acţionăm dar cînd vedem că nu ni sa primit , spunem că aşa am şi ştiut – cum putea atunci să se primească dacă în inima noastră nu am avut credinţă că se va primi.

         „Din cauza necredinţei voastre”, le-a zis Isus. „Adevărat vă spun că, dacă aţi avea credinţă  cât             un grăunte de muştar, aţi zice muntelui acesta: Mută-te de aici acolo! Şi s-ar muta: nimic nu vă             va fi cu neputinţă ” Matei 17:20

Nu lăsa mâinile în jos, ci luptă pentru împlinirea visului prin credinţă că ţi se va primi. Ce la om nu este cu putinţă la Dumnezeu este cu putinţă.

Pentru ca un vis ca să devină realitate se cere acţiune/ efort 

            Dacă ai un vis frumos care ţi-l doreşti foarte mult să-l vezi împlinit  atunci nu aştepta să se întâmple miraculos, Domnul poate să-ţi dea ceea ce-ţi doreşti în mod miraculos dar doreşte să vadă de la tine acţiune.

De exemplu: Îţi doreşti schimbare în localitatea în care locuieşti. Atunci scrie zece lucruri ori puncte prin care ai putea contribui tu şi treci la acţiune . Cu siguranţă vei vedea o schimbare care va progresa continuu.

Visul meu e destoinic pentru a lupta o viaţă ca să-l transform în realitate?

De xemplu: a avea o maşină, o casă sau poate schimbarea unui om spre bine.

            „Chiar dacă un om ar avea o sută de copii, şi ar trăi mulţi ani, – oricât de mult i s-ar nări numărul zilelor anilor lui, dar dacă nu i se satură sufletul de bunătăţile agonisite de el, şi dacă nici de îmormântare n-are parte, eu zic că o stârpitură este mai fericită decât el  …Şi de ar trăi chiar de două ori  o mie de ani un astfel de om, fără să se bucure de fericire, nu          merge toate la un loc?toată truda omului este pentru gura lui, şi totuşi poftele nu i se împlinesc niciodată. „       Ecleseastul6:3,5-6

            Pentru a înţelege mai bine cât de important este să ai un vis plin de viaţă te-aş ruga să faci o listă  cu zece lucruri pe care ai vrea să le spună oamenii, prietenii, rudele la înmormântarea ta? Nu contează ce vârstă ai acum. Ştiu  poate te şochează întrebarea mea, dar această întrebare te va ajuta să îţi revizuieşti viaţa şi să te facă să te gândeşti oare chiar atât de lungă este viaţa ca s-o pierzi pe nimicuri.

            Oare suntem pe acest pământ doar pentru acelea câteva lucruri (să sădesc un copac, să sap o fântână, să construiesc o casă, să întemeiez o familie şi să am copii) care presupun unii că dacă nu le împlineşti ţi-ai trăit în zadar viaţa , oare acesta să fie rostul vieţii?

            „Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui  şi toate aceste lucruri vi se vor da pedeasupra.”  Matei 6:33

            Dacă veţi citi versetele de alături ve-ţi vedea că prin cuvintele „toate aceste lucruei” Domnul Isus se referă la toate cele necesare unui om pentru trai, cu alte cuvinte Dumnezeu va avea grijă de noi doar atunci când noi vom avea grijă de împărăţia Lui.

            Dumnezeu a pregătit pentru fiecare binecuvântări mult mai mari dar noi nu le primim, dintr-un singur motiv- nu am cerut. Sunt multe binecuvântări pentru noi dar le refuzăm fără să ne dăm seama.

Ai un vis la împlinirea cărui tinzi, sau poate îţi trăieşti viaţa aşteptând doar ceea ce îţi oferă ea? 

            Viaţa fără vis/scop este ca o cheie de 10 cu care încerci să deşurubezi un bold de 20 – băieţii cu siguranţă vor înţelege ce am avut în vedere.

            Un om dacă nu este la locul său este trist, pasiv, mereu neâmplinit şi nmulţumit. Atunci  îţi dai seama că defapt acest om nu are vis/ scop, de unde să mai ai împlinire dacă nu tinzi nicăieri.

            Dumnezeu caută persoane în care să pună multe calităţi bune pentru ca  acele persoane să lucreze pentru El.

            Ferice de cei flămânzi şi însetaţi după neprihănire, căci ei vor fi săturaţi! Matei 5:6

Dacă trecem la acţiune atunci vom schimba cheia nepotrivită  cu cea potrivită şi vom fi la locul potrivit, vom avea o viaţă împlinită şi plină de sens.

Domnul dă cât putem duce de aceea să fim flămânzi şi însetaţi după neprihănire ( după Cuvântul Său), ce primesc să transmit la alţii la alţii, să nu ţii doar pentru tine căci vei ajunge la un moment când nu va mai încăpea.

Nu petrece timp cu persoana care nu are vis 

            Nu petrece timpul cu persoanele care nu au vise/scopuri căci te vor atrage de partea lor, oameni cu priviri înguste atrag pe ceilalţi la asemeni priviri înguste. Astfel de persoane se mai numesc „Pompieri”- din siplul motiv că sting înflăcărarea cu care te avânţi să realizezi ceva ce are cu adevărat un preţ. Aceste persoane vor găsi mereu neajunsuri în planurile tate, îţi vor arăta posibile pedici şi vor încerca să te convingă că n-are rost să-ţi perzi timpul, căci oricum n-o să meargă. Tu să nu le dai crezare, încearcă să nu porţi discuţii cu astfel de oameni.

            Dacă vrei să fii viu pentru Hristos uneştete împreună cu cei care sunt vii pentru Hristos şi vei fi şi tu.

Vrei să fii biruitor în visele/scopurile pe care ţi le propui – Facăse după credinţa ta.

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: