Mintea studentului cea de pe urmă

Un proverb strămoşesc (ştiau ei, strămoşii, се spuneau) afirmă: „Un om deştept învaţă din greşelile altora, iar unul prost-din ale sale”. În ziua de azi trebuie să fii cu adevărat deştept ca să devii student şi să menţii acest statut. Mai jus voi pune cîteva răspunsuri a studenţilor mai mari la un sondaj cu privire la greşelile studenţilor din anul I

1. Venind la facultate, studenţii din anul 1 nu realizează la timp că nu mai sunt la liceu, profesorii universitari avînd un comportament diferit de cei de la liceu. Nu ei vor alerga după voi, ci voi după ei. Altfel veţi părăsi cursa.

2. Noul statut de student îl poate ameţi pe oricine. Odată cu sosirea iernii ei realizează că sunt ameninţaţi de „marele monstru”: sesiunea. Dar e prea târziu şi acesta îi papă pe mulţi din ei.

3. Prima pereche este „piatra de poticnire” pentru cei care au navigat noaptea în internet, au stat cu prietenii la un păhăruţ, cu mândra (mândrul) la lumina lunii, uitînd că aceasta face parte din program. Mai dramatică este situaţia când, lipsind la prima pereche, studentul ia decizia să nu-şi strice ziua mergând la celelalte.

4. E ciudat cît de adânc a pătruns în minţile oamenilor mentalitatea sovietică, când statul era dator să asigure tuturor absolvenţilor institutiilor superioare locuri de muncă şi salariu. Băieţi şi fete, aceste vremuri sunt deja istorie. Greşeala multor studenţi este că ei uită despre aceasta şi, în loc să studieze din greu, inventează metode noi şi sofisticate de a copia. Chiar dacă aceste eforturi vor avea ca rezultat note mari, patronii firmelor de succes nu vor fi impresionaţi.

5.Folosirea corectă a banilor câştigaţi de părinţi în sudoarea frunţii, nu este foarte des partea forte a studenţilor din anul 1. Prea repede se lasă vrăjiţi de stilul de viaţă care oricum nu le va asigura ceea ce râvnesc: dragostea şi acceptarea.

6.În minţile studenţilor proaspăt formaţi există о idee că nu este prestigios să nu ai prieten (prietenă). Astfel, ca să nu pară rămaşi în urmă, se grăbesc să-şi găsească perechea. Cel mai des aceste relaţii formate din grabă au un sfârşit dramatic, care le otrăveşte viaţa şi alte relaţii. Sfatul studenţilor seniori: „Băieţei şi fetiţe, fiţi mai prudenţi!”

7.Mulţi băieţi consideră că anul 1 la facultate este exact timpul când se vor forma ca adevăraţi bărbaţi, puternici şi curajoşi. Ca rezultat, se lasă manipulaţi de alte persoane, manifestând slăbiciune faţă de vin, ţigări, jocuri de noroc etc. Sfârşitul? Ei rămân fără cămin, fără sănătate, fără cunoştinţe şi, nu rar, fără facultate.

8.Alimentaţia incorectă este о altă greşeală а studenţilor din anul 1. Băieţi, „Mivina” poate că e ieftină, dar nu este ieşirea din situaţie când vă este foame. Există pericolul să vă treziţi la spital. Fetelor, noul stil de viaţă cere disciplină. E mult mai uşor să mănânci о chiflă din magazinul de la colţ de câte ori îţi este foame. Dar să ştiţi că multe studente timp de patru ani încearcă să scape de kilogramele acumulate în primul an de facultate, sfîrşind rău de tot.

Mai există şi alte greşeli, mici şi mari, comise de studenţii anului 1. Vă lăsăm pe voi să le descoperiţi şi pe viitor să vă împărtăşiţi experienţa cu cei ce vor veni după voi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: