„Codul lui da Vinci”- adevăr sau ficţiune?

    

 Codul secret  este ascuns printre lucrările lui Leonardo da Vinci.
     Numai el poate să găsească sfinţii creştini care dau bogăţii şi o putere impunătoare.
     Nu-i aşa că-i un început palpitant? Naraţiunea e plină de enigme şi taine, îl incită pe cititor chiar de la primele pagini. Urmăriri, anchete- toate ca în cele mai bune detective.
     Romanul „Codul lui da Vinci”, scris de către Dan Brown, se consideră a fi istoria unei crime care a fost comisă din cauza încercărilor de a descoperi unele amănunte necunoscute din viaţa lui Isus Hristos ce au fost păstrate pe parcursul mai multor secole de către o organizaţie secretă.
     Romanul se bazează pe presupunerea că Isus  s-ar fi căsătorit cu Maria Magdalena şi că El ar fi avut copii. Cartea a devenit un best-seller în toată lumea şi s-a vîndut în mai mult de 40 de mln de exemplare.
     Încîntată de succesul cărţii, „Columbia Pictures” a plătit 6 mln de dolari pentru dreptul de ecranizare a istoriei. S-au filmat actori celebri ca Tom Hanks, Jean Reno etc., iar premiera mondială a avut loc în mai 2007.
      Cum să interpretăm această carte: drept realitate istorică sau ficţiune? Cu părere de rău, din cauza neştiinţei, cititorii admit că cele relatate aici corespund adevărului. Manipulînd cu masele, Brown atrage cititorul de partea eroilor pozitivi (doar ştii că în orice naraţiune există personaje negative şi pozitive), montîndu-l pe acesta împotriva bisericii, care ascunde adevărul despre viaţa lui Isus Hristos şi a Mariei Magdalena.
     Unii care au vizionat filmul sau au citit cartea pot să afirme: „E doar o ficţiune care nu se merită a fi luată în consideraţie!”. Eu consider că acesta nu-i un roman sau un simplu film de acţiune.
     În unul din interviurile sale, autorul cărţii afirmă că a întrevăzut o nouă concepţie a creştinismului şi că el îşi asumă responsabilitatea de a o răspîndi în întreaga lume. Din această cauză ideile acestei cărţi mi se par a fi nişte „capcane” destul de periculoase care pot zdruncina bazele creştinismului.
     Pot să enumer diferite afirmaţii, enigme şi taine care abundă cartea şi filmul. Majoritatea dintre ele incită mintea şi provoacă rîsul.
     Oare acesta-i adevărul? Se merită a da crezare Bibliei? Este oare Isus Dumnezeu şi Salvatorul întregii omeniri?
     Cîndva am auzit o afirmaţie cu care sunt de acord în totalitate: „La baza fiecărei minciuni stă un gram de adevăr.” Puţine fapte concludente, o serie de presupuneri şi bănuieli, o ficţiune care se dă drept adevăr. Iar toate acestea au fost amestecate cu un subiect incitant în stilul lui Indiana Jones. Succesul şi atenţia sunt garantate!
     Cert este faptul că nu contează cîtă minciună este în lume, adevărul de la aceasta nu se schimbă. Isus este Dumnezeu şi toate acestea sunt scrise în Biblie. Iată unicitatea din întreaga istorie a omenirii.
     Creînd omul după chipul şi asemănarea Sa, Dumnezeu a conceput o bucurie şi o armonie deplină în comunicarea cu El. Cu părere de rău, această relaţie a fost distrusă de neascultarea omului, fapt ce a dus la pierderea  comunicării cu Creatorul său. De aceea, Isus a venit pe pămînt, pentru a restabili armonia şi relaţia cu Dumnezeu.
     Care este atitudinea ta faţă de adevăr? Tu decizi! Istoria ce ţine de „Codul lui da Vinci” este o bună oportunitate să te gîndeşti la veşncie şi la ce-i important în viaţă.  Fă alegerea potrivită!

Informatie reluata de pe http://www.boomunited.md/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: